Leidraad

De vaak wat cryptische uitspraken van Yogi Bhajan ga ik steeds beter begrijpen. Zoals deze:

“The mind is above time and space. If you decide not to complain, it will immeditately compensate you with intuition.”

Ergens voel je wel dat het waar is maar hoe precies dan……. Dit is mijn idee:Zodra je weet dat je brein een orgaan is met de taak om gedachten te produceren, dan kun je zover komen dat je kunt kiezen welke van die (duizenden) gedachten je wilt volgen. Hiermee maak je een ruimte tussen Jou en Je Gedachten. Gedachten zijn er, beyond time and space, en Jij maakt de keuze welke je wilt volgen.

Het leven gebeurt met leuke en niet leuke ervaringen. Zoals YB dan stelt: Als jij er voor kiest om niet te gaan klagen over de situatie, (over jezelf, de ander, en wat al niet meer)…….. maar de situatie aanvaard zoals deze is, dan beloont je brein je met intuïtie. En wat is dat? Dat je iets kunt zien zonder het te zien, weten zonder het te weten…….. En hoe cryptisch dit ook mag klinken, ik denk dat we allemaal die ervaring minstens 1x hebben gehad. Kundalini Yoga bevordert deze staat van zijn. Het ontwikkelt je bewustzijn en versterkt je intuïtie.

Mocht ik je belangstelling hebben gewekt aarzel dan niet om me te contacten.