Over Conny

Mijn naam is Conny Manasse en ik heb er veel plezier in om je kennis te laten maken met de transformatieve kracht van Kundalini Yoga.

Leven

Net als bij veel mensen is mijn leven een zoektocht, een ontwikkelingspad geweest. Zoals de Taoisten zeggen: De Weg (Tao) is het doel. Via het onderwijs ben ik in de journalistiek gekomen, en via moederschap en het samenwerken met mijn partner weer naar de luchtvaart. Tijdens mijn vliegende bestaan maakte ik kennis met kundalini yoga en meditatie.

Ontwikkeling

Kundalini Yoga raakte me diep en ik was al snel een regelmatige student.  Eenmaal in de yoga wereld werd ik ook nieuwsgierig naar de vele andere vormen waarvan ik er een aantal enthousiast heb verkend. Allemaal heel waardevol en fijn om te doen maar telkens keerde ik terug naar de Kundalini. Ik koos voor de lerarenopleiding in 2009 en ben nu Level 1 en Level 2 docent Kundalini Yoga. Het eerste deel is meer gericht op het beroep zelf en level 2 is een diepgaande persoonlijke ontwikkeling.

Begin 2015 ben ik gestopt met vliegen en ik richt me nu geheel op het lesgeven. Ik werk graag 1-op-1 in privé lessen. Yoga is zoveel meer dan een fysieke oefening. Het is mijn passie om dit mensen te laten ervaren. Het vooroordeel over yoga is dat je extreem lenig moet zijn, de meest ingewikkelde houdingen moet kunnen uitvoeren en dat het niet voor iedereen weggelegd is. In Kundalini Yoga is dit zeker niet het geval. De oefeningen zijn over het algemeen voor iedereen te doen en als dit niet het geval is is er altijd een alternatief met een gelijkwaardig effect.

Koffietafelgesprekken

Begin 2018 kreeg ik informatie over een zeer interessante opleiding en wel die tot Kundalini Yoga Coach. Ik heb deze gevolgd en het heeft mijn vaardigheden uitgebreid. Dit allemaal samen is wat ik het liefste doe: mensen ondersteunen, onafhankelijk en zelfstandig maken en begeleiden naar het bereiken van hun doel(en). Ik laat graag zien hoeveel kracht er in jezelf aanwezig hoe, hoe je het kan aanboren en hoe je gezond en sterk wordt en blijft. Het woord “coach” wordt veel gebruikt en ik noem wat ik doe liever koffietafelgesprekken. Een goed, diepgaand gesprek waarbij ik mijn kennis deel en we samen tot helderheid komen.

Hier volgen een paar ervaringen van mensen die ik heb mogen begeleiden.