Over Conny

Mijn naam is Conny Manasse.

Ik kan je helpen met het ontdekken, ervaren en toepassen van Kundalini Yoga.

Oorspronkelijk ben ik opgeleid voor het basis-onderwijs. Ik heb de Pedagogische Academie gedaan en in die tijd waren er eigenlijk teveel onderwijzers. Het was moeilijk een vaste plek te vinden. Verder studeren werd daardoor zeer aantrekkelijk en ik koos voor een studie Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. In vervolg daarop heb ik op een aantal journalistieke redacties gewerkt. Ook ben ik manager geweest bij enkele MKB bedrijven voordat ik uiteindelijk bij de KLM terecht kwam.

Die baan bij KLM kwam letterlijk op mijn pad.. Ik reed rond op Schiphol en mijn oog viel op een spandoek: Grondstewardessen gevraagd……….. en ik stopte. Een paar maanden later liep ik in uniform over Schiphol.

Toen mijn twee prachtige dochters hun vleugels uitsloegen verruilde ik mijn baan als grondstewardess voor die van cabin attendant, vliegend stewardess. Inmiddels heb ik 12 jaar de wereld rond gevlogen, heel veel gezien en kennis gemaakt met vele culturen en heel bijzondere mensen mogen ontmoeten. Ik ben mij mede daardoor naast mijn professionele loopbaan steeds meer gaan verdiepen in wat ons mensen verbindt, wat ons beweegt, hoe we met elkaar en ook met onszelf omgaan. Dat dit interessante stof is waar je niet of nooit op uitgestudeerd raakt is me nu wel duidelijk.

Kundalini Yoga was de eerste vorm van yoga waar ik mee in aanraking kwam en het raakte me diep. Ik was al snel een regelmatige student. En eenmaal in de yoga wereld werd ik ook nieuwsgierig naar de vele andere vormen waarvan ik er een aantal enthousiast heb verkend. Allemaal heel waardevol en fijn om te doen maar telkens keerde ik terug naar de Kundalini.

Ik koos voor de lerarenopleiding in 2009 en ben nu Level 1 en Level 2 docent Kundalini Yoga. Het eerste deel is meer gericht op het beroep zelf en level 2 is een diepgaande persoonlijke ontwikkeling.

Begin 2015 ben ik gestopt met vliegen voor KLM en ik richt me nu geheel op het lesgeven. Ik werk graag 1-op-1 met iemand en geef ook groepslessen.
Yoga is zoveel meer dan een fysieke oefening. Het is mijn passie om dit mensen te laten ervaren. Het vooroordeel over yoga is dat je extreem lenig moet zijn, de meest ingewikkelde houdingen moet kunnen uitvoeren en dat het niet voor iedereen weggelegd is. In Kundalini Yoga is dit zeker niet het geval. De oefeningen zijn over het algemeen voor iedereen te doen en als dit niet het geval is is er altijd een alternatief met een gelijkwaardig effect.

Begin 2018 kreeg ik informatie over een zeer interessante opleiding en wel die tot Kundalini Yoga Coach. Een opleiding tot coach op basis van deze krachtige yoga! Daarmee kon ik twee interessegebieden samenbrengen: het lichamelijke en het geestelijke. Plus hoe die twee elkaar beinvloeden!

Het bleek mijn roeping te zijn. Dit is wat ik het liefste doe: mensen ondersteunen, onafhankelijk en zelfstandig maken en begeleiden naar het bereiken van hun doel(en).

Hier volgen een paar ervaringen van mensen die ik heb mogen coachen.